Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

Omdat ik er volgens omstanders nogal eens bleek uitzag ben ik naar de huisarts geweest. Vervolgens toonde een bloedonderzoek een stevige bloedarmoede aan. Volgens de huisarts ligt in veel gevallen de oorzaak in het maag-darmkanaal. Bij een colonscopie (onderzoek naar de dikke darm) kwam een zeer onprettig resultaat naar voren: een flinke darmtumor (coloncarcinoom).

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de verdere onderzoeken net geweest en is het zenuwachtig wachten op het resultaat daarvan. Omdat dit voor mij een vermoedelijk lang traject gaat worden vind ik het zinvol op deze website informatie te geven over het hoe en wat.

Onder de link "mijn gezondheid" wil ik jullie zo goed mogelijk informeren. Ik heb gemerkt dat de betrokkenheid van velen groot is, hetgeen mij goed doet. Sociale media vind ik minder geschikt hiervoor: het medium is te vluchtig en het onderwerp is ook te beladen.

Maar voor wie het wil volgen: kijk geregeld naar dit "dagboek" dat ik (indien mogelijk) zo actueel mogelijk wil houden.

Klik hier voor de blog.

 

 

Mijn Sociale Media

Mijn Tweets

MarcStronks RT @nowthisnews: Some good news: Koalas are having a successful breeding season at this Australian wildlife park after the devastating bush…
19sreplyretweetfavorite
MarcStronks Nu de druk op #HongKong is verhoogd zal de oppositie wellicht vermeerderd vanuit #Taiwan opereren, wat Xi een prima… https://t.co/asqFnppiq4
7mreplyretweetfavorite
MarcStronks @Guldenhof_Hans Geloof het pas als het zover is. Hoeft maar één aanslag gepleegd te worden en alles is zo weer anders...
54mreplyretweetfavorite
MarcStronks @OMWtje Bert heeft met z'n orkest heel veel moois gemaakt.
58mreplyretweetfavorite
MarcStronks Hier hangt een volkomen onverwachte overwinning van #Loekasjenko in de lucht.... #Belaruselection https://t.co/r9QSHhUq8X
1hreplyretweetfavorite

Mijn Facebook Posts

Traditioneel fietstochtje met collega Ton Jansen van Enschede over Gronau, Bad Bentheim en Oldenzaal met de eveneens traditionele afsluiter bij Bombay Spice. Prachtige dag gehad!
Met het vakantiesouvenir van dit jaar hopen we de vogeltjes weer een beetje terug te krijgen in onze tuin.
Zo, weer een vracht diervoer ingeladen en verder richting huis. 😁
Het laatste dagverslag van deze zomervakantie! De dag begon in Bad Doberan, dat bekend is vanwege zijn Münster. Deze kerk, waar ook de oude vorsten van Mecklenburg zijn begraven, is zo bijzonder vanwege de gotische inrichting uit de 13e (!) eeuw, die nog nagenoeg geheel intact is. Echt zeer indrukwekkend! In het stadje zelf liep een oude stoomtrein door de winkelstraat. Ook bijzonder... Daarna naar het 6 km verderop gelegen Heiligendamm. Dit was de eerste officiële badplaats, opgericht in 1793 en voorbeeld voor alle andere badplaatsen aan de Oostzee. In het statige Grand Hotel vond 2006 de G-wereldtop plaats. Als laatste naar Warnemünde, dat vanuit zee gezien net voor Rostock ligt. Hier gaat de hele regio naar het strand en de drukke promenade. Net iets achter de drukte vind je nog schattige, kleine vissershuisjes. Maar het mooist vond ik persoonlijk het Kurhaus, dat in de jaren '20 in Bauhaus-stijl is opgetrokken. Maar lekker ijs hebben ze er ook. Zometeen nog één keer gutbürgerlich eten 😁 en dan zit de zomervakantie 2020 er weer op. Voor de volgers: bedankt voor jullie aandacht en tot de volgende reis!
Rostock is één van de grootste havensteden aan de Oostzee. Omdat het in het Derde Rijk één van de centra was van de oorlogsindustrie is het al vanaf 1940 bestookt met bombardementen. Veel van het historische centrum is daardoor verloren gegaan. Maar er is ook veel moois over. Duidelijk is dat dit vroeger een rijke, prachtige hanzestad moet zijn geweest. Erg mooi is de Universitätsplatz met het schitterende hoofdgebouw van de oudste universiteit van Noord-Europa en een schitterende fontein (let op, Hengelo!). En verder de geweldige St. Marienkirche die van binnen adembenemend mooi is. Vooral het orgel en de vorstenloge daaronder vormen een overdonderend mooie eenheid. Daarnaast heeft Rostock een gezellige binnenstad met groot winkelaanbod. Kortom: het bezoek meer dan waard!
Nog zo'n toprestaurant!