Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

Met Brazilië van 2014 nog in het achterhoofd moest de meivakantie dit jaar maar wat dichter bij huis. De keuze viel op Baden-Württemberg, het buurland van Bayern alwaar we natuurlijk al vaker waren.

Allereerst de prachtige stad Heidelberg, een stad met een grote naam. Dat bleek, want het aantal toeristen is echt ontzettend groot: veel Japanners, Chinezen, Italianen en Amerikanen weten deze stad te vinden. 

Vervolgens de hoofdstad Stuttgart: deze stad heeft in de oorlogsjaren veel schade opgelopen, maar is desondanks niet ongezellig. Het is overigens één van de meer welvarende steden van Duitsland.

Als laatste het romantische Tübingen, een kleinere universiteitsstad, maar dus wel levendig. Met name in deze stad liet de zon zich ook van de goede kant zien en hadden we een mooie afsluiting van de meivakantie 2015.

 

 

 

 

Mijn Sociale Media

Mijn Tweets

MarcStronks @onnoslegt @OMWtje Dat dacht ik ook....
6hreplyretweetfavorite
MarcStronks RT @simongerman600: The island of #Mauritius in the Indian Ocean has what appears to be one of the most unexpected natural wonders: An unde…
7hreplyretweetfavorite
MarcStronks RT @HLN_BE: Demonstranten bestormen Servisch parlement in Belgrado https://t.co/vXwhbVimEY https://t.co/EQ7dH5kfhJ
MarcStronks @p1946 Volgens mij gaan er dan alleen nog multinationals weg en komen er geen nieuwe meer bij...
MarcStronks RT @Naturanotitia: Wow dit is toch fantastisch om te zien ! 1,2,3,4,5,6,7,8 licht aan ... 9 en opstijgen maar https://t.co/ymRuFEwWXt

Mijn Facebook Posts

Onze vakantie gaat dit jaar naar Mecklenburg-Vorpommern. Op weg daar naartoe hebben we een pauze ingelast in Hannover bij de Herrenhäuser Gärten, één van de voornaamste barokke tuinen in Europa. De Große Fontäne (bijna 80 Meter) is al 300 jaar oud en toentertijd een regelrechte sensatie. Vervolgens naar het provinciestadje Stendal in Sachsen-Anhalt waar we overnachten. Het stadje heeft o.a. twee prachtige stadspoorten uit de 13e eeuw.
Diploma-uitreiking Kottenpark 2020 Corona-style: Heel gaaf!
Vandaag even op visite geweest in het mooie Drenthe, bij de familie v.d. Veen die tijdelijk hun bivak hebben opgeslagen in het wereldberoemde Vledder.
Corona haalde een streep door onze vakantieplannen. India & Nepal komen later nog wel eens. Voor nu maar een vakantie zonder vliegreis geboekt, naar Mecklenburg-Vorpommern.