Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

Om goed te kunnen begrijpen waarom de huidige binnenstad er zo anders uitziet, kunnen we de schadekaart van de binnenstad bekijken (met dank aan "Hengelo toen & nu"). Deze is opgesteld in juli van 1945 en geeft de mate van beschadiging van de diverse panden aan.

Rood betekent "verwoest", groen betekent "zwaar geschadigd" en geel betekent "licht beschadigd". Doorgaans zullen dus alle rode en groene panden van het toneel verdwenen zijn. 

 

 

Op de onderstaande foto is goed te zien hoe Molenstraat en Stationsplein eigenlijk geheel verdwenen zijn. Voor wat betreft de wederopbouw van Hengelo is tegenwoordig een gehele website in de lucht (klik hier). Velen vinden de binnenstad van Hengelo niet zo bijzonder, maar dat is ze wel. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed van MinOCW heeft de binnenstad uitgeroepen tot één van de 30 kenmerkende wederopbouwgebieden en tot één van de 7 kenmerkende woonkernen. Zie hier voor een brochure van MinOCW daarover. Overigens behoort Klein-Driene ook tot die 30 gebieden.

 

 

Wil je meer weten over de geschiedenis van Hengelo, kijk dan eens bij Museum Hengelo