Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

Vischering01 Vischering02

 

Vischering03

Een mooie dag begin juni was een mooie gelegenheid moeders eens een dagje mee te nemen over de grens. Doel was in ieder geval twee kastelen te bezoeken en dan wel verder te kijken. Uiteindelijk zou de tocht eindigen in Soest, dat 50 kilometer oostelijk van Dortmund ligt.

 

Als eerste bezochten we Burg Vischering bij het plaatsje Lüdinghausen in het Kreis Coesfeld.

 

 

Vischering04

 

Vischering05

Burg Vischering is de best behouden "Wasserburg" van het Münsterland. De bouw ervan startte al in 1271. Op de binnenplaats een mooi terrasje vor het nuttigen van een kop koffie of thee met echte Apfelstrudel!

 

 

Vischering06

 

Nordkirchen01 Nordkirchen02

 

Het volgende kasteel is Schloss Nordkirchen, slechts een tiental kilometers van Burg Vischering. Het is een barok waterslot, met een grote mate van symmetrie. De oudste delen stammen van de 18e eeuw, maar ook rond 1900 is er nog aan gebouwd. Het wordt ook wel "Versailles van Westfalen" genoemd.

 

Nordkirchen03 Nordkirchen04

 

Nordkirchen05 Nordkirchen06

 

In het kasteel zit nu een soort "Nijenrode". Rondom het kasteel bevindt zich een groot landgoed van zo'n 1000 ha en een prachtige kasteeltuin boordevol prachtige beelden. Onder andere figuren uit de Griekse en Romeinse oudheid. Helaas heeft ook de zure regen soms zijn werk gedaan....

 

Nordkirchen07

Nordkirchen08

 

Nordkirchen09 Nordkirchen10

 

Na op het terras nog even een drankje genuttigd te hebben (bij dit zomerse weer hoort natuurlijk Weissbier!), besloten we nog iets verder te rijden. Op de kaart zag het plaatsje Werl er wel interessant uit.

 

Werl00 Werl01

 

Werl02

Werl is een stadje met een oude kern en nog redelijk wat vakwerkhuizen. Daarnaast is het een bedevaartsoord vanwege de aanwezigheid van een genadebeeld. Het was er ook druk omdat de bedevaart haar 350-jarige jubileum vierde.

Voor ons wordt het misschien ook wel een bedevaartsplaats, omdat de plaatselijke ijsboer de meest verrukkelijke ijscoupes produceert.

 

Werl03

 

Soest01 Soest02

 

Soest03

Om uiteindelijk te gaan eten besloten we naar het dichtbijliggende Soest te gaan. Deze stad is iets groter en heeft een nog iets mooier centrum. De stand van de zon in de namiddag maakte echter dat niet alles nog fotografeerbaar is.

 

 

Soest04

 

Soest05

Vlakbij het centrum een mooie vijver met een prachtige "Biergarten". Eigenlijk gewoon een terras, maar dan op een rustige plek. Waar in Nederland dergelijke terassen nog wel eens moeite hebben klanten te lokken, weten de mensen hier dergelijke plekken maar al te goed te vinden. Een lekker glas "dunkles bier" ging er wel in.

 

Soest06

 

Terug naar het centrale marktplein alwaar we bij het restaurant "Im wilden Mann" ons lekker eten lieten voorschotelen. Persoonlijk vind ik het westfällische eten erg lekker (ouderwetse boerenpot..)

Voldaan terug naar Hengelo!

 

 

Soest07

Soest08