Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg naar Hannoversch Münden bezochten we in de buurt van Paderborn de Wewelsburg. Dit kasteel is op twee manieren bijzonder. Ten eerste omdat het een driehoekig kasteel is, ten tweede omdat het vroeger diende als hoofdkwartier voor de SS. Daarom is er nu ook een permanente tentoonstelling over deze duistere periode.

 

 

Vanuit de Wewelsburg reden we langs Kassel naar Hannoversch Münden. Het 'hannoversch' is in het verleden toegevoegd om verschil te maken met Minden, elders in Niedersachsen, en is niet afgeleid van de stad maar van het voormalig koninkrijk Hannover dat tot 1866 bestond. Hannoversch Münden ligt op een strategisch punt waar de rivieren Werra en Fulda in de Weser stromen. De strategische ligging zorgde in het verleden voor veel rijkdom.

 

 

De binnenstad is bijzonder sfeervol vanwege de vele vakwerkhuizen en is nog volledig intakt. In het centrum zijn diverse terrasjes en veel toeristen weten dit stadje dan ook te vinden (waaronder veel fietsers). Toch ook wel wat leegstand bij de winkels. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de zogenaamde Rotunde is nog een stuk van de oude stadsmuur te zien. Binnenin worden de gevallen soldaten van de beide wereldoorlogen herdacht. Aan de andere kant is juist een gedenksteen voor de slachtoffers van de nationaalsocialisten aangebracht. 

Het weer wisselde deze dag nogal: de dag begon wat somber maar gedurende de dag kwam er steeds meer zon (en dan lijkt alles mooier). Aan het einde van de middag nam de bewolking weer toe en moesten we uiteindelijk binnen eten.

 

 

 

 

Hannoversch Münden was echt een tussenstop. De volgende morgen echt op weg naar Coburg in Bayern!!