Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

 

En toen was de fietstocht begonnen! Vanuit Amberg loopt een fietspad langs de Vils. Het is eigenlijk een oude spoorbaan. Het eerste echte bezienswaardige doel is het Schloß in Theuern. En het tweede was de zgn. Asamkirche van het Kloster in Ensdorf.

 

 

 

De kloosterkerk is ontworpen door... jawel, Wolfgang Dientzenhofer en de beschilderingen zijn van één van de gebroeders Asam, waarvan vele mooie laatbarokke werken in Bayern te vinden zijn. In het volgende plaatsje Rieden was het tijd voor een pauze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Schmidmühlen was Marktfest en dat zag er gezellig uit, al moest de echte drukte klaarblijkelijk nog beginnen. Tijd voor de lunch, en dat werd een lekker stukje vlees met Kartoffelsalat of in mijn geval Klöße. Ondertussen nam de bewolking wat toe.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zon kroop er wat achter en langzaam werden de wolkjes wat meer donker van karakter.... Langs de Vils en langs kleine gehuchten, zoals Emhof (met het fraaie veldkruis) en Dietldorf (met de eendjesvijver, zie onder) ging het richting ons eerste einddoel: Kallmünz.

 

 

 

 

De donkere wolken waren een voorteken van een denderend onweer dat precies losbarsste toen we in Kallmünz aankwamen. Schuilen konden we gelukkig in een Kneipe... nadat we de bagage hadden gedropt in het hotel, klaarde de lucht weer op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kallmünz is een bijzonder schilderachtig stadje, waar de tijd heeft enigszins heeft stilgestaan. Dat geldt bijzonder voor Brauereigasthof zum Bürstenbinder. Het interieur is museumwaardig, helaas moesten we buiten zitten omdat het binnen vol zat. Er wordt prima eigen bier geserveerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste foto's van Kallmünz zijn de volgende ochtend gemaakt. Helaas was het toen nog wat mistig / bewolkt, zodat de mooie gekleurde huizen van de hoofdstraat wat minder tot hun recht kwamen. Bijzonder was het huis in de rots.