Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag wederom stralend weer. Misschien nog lang niet uitgekeken op Regensburg, maar de volgende bestemming wachtte alweer. Op naar Kelheim aan de Donau. Omdat we daar ook nog een boottochtje wilden maken, moesten we bijtijds vertrekken uit Regensburg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze relatief korte tocht gaat langs de Donau en leidt ons naar de eerste koffiestop in Bad Abbach. De brug over de Donau luistert naar de prachtige naam Charbonnières-les-Bains. Het blijkt de naam van de partnerstad te zijn. De koffie drinken we bij een Indonesisch restaurant waarvan de eigenaar Nederland goed blijkt te kennen.

 

 

 

 

Het mooie van een fietstocht is dat je op elk moment kunt afstappen en aandacht kunt hebben voor het detail. De zon maakt het genot dan nog veel groter. Bovenstaande foto's werden genomen bij Poikam, Kapfelberg en Herrnsaal. Via Kelheimwinzer ging het vervolgens naar de oude binnenstad van Kelheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van veraf zie je de Befreiungshalle van Kelheim, die de toenmalig König Ludwig I heeft laten bouwen ter ere van de overwinning op Napoleon.

 

 

Kelheim heeft een kleurrijke en sfeervolle oude binnenstad. Vanwege de strategische ligging aan de Donau gaat de geschiedenis al ver terug. De stadspoorten stammen al uit de 13e en 14e eeuw. We waren vroeg in Kelheim, dus na de lunch werd het tijd voor de boottocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de prachtige Donaudurch-bruch geniet Mary-Ann wat minder vanwege een krijsend kind aan boord.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iets verder dan de Donaudurchbruch ligt in de bocht het beroemde Kloster Weltenburg dat al in het jaar 617 is gesticht. Zoals aan de muur is te zien was het Hochwasser in het voorjaar van 2013 niet het record...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Klosterkirche is weer een barok juweeltje en is in 1739 ontworpen door de beroemde gebroeders Asam, die we deze reis al eerder tegen zijn gekomen. Onder de vele sculpturen in de kerk hebben de heren zichzelf ook uitgebeeld. 

 

 

 

 

De Klosterbrauerei is in 1050 opgericht  en is vermoedelijk de oudste nog bestaande kloosterbrouwerij ter wereld. Uiteraard kan het bier er ter plekke uitgeprobeerd worden. Ondanks het fraaie weer was er toch nog plek op het terras en konden we nog even "uitrusten' alvorens met de boot terug te keren naar Kelheim. 

 

 

 

 

Deze bijzonder warme dag werd afgesloten met een flink portie onweer. Vanuit het hotelraam leverde de naderende onweerslucht een mooi plaatje op. De volgende morgen was het alweer redelijk goed weer en stond het prachtige raadhuis van Kelheim alweer enigszins in het zonlicht.