Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

De etappe van deze dag voert grotendeels langs het Ludwig-Main-Donau-Kanal. Deze wordt niet meer bevaren en bevat een heel aantal sluizen. Gelukkig fietsen we doorgaans stroomafwaarts. Bij sluis 25 bij Mühlhausen zijn een heel aantal kunstvoorwerpen opgesteld.

 

 

 

Tot nu toe was het weer allemaal geweldig, soms zelfs te warm. Maar de komende twee dagen moesten we rekening houden met meer bewolking en soms regen. Maar op zich was het eigenlijk prima fietsweer. Eerste grotere plaats op deze route was Neumarkt i.d. Oberpfalz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlakbij Neumarkt is het gigantische bedrijf van aannemer Bögl, bouwer van diverse voetbalstadions en het station van Berlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neumarkt i.d. Oberpfalz is een echte provinciestad. Ze heeft wel degelijk een behoorlijke geschiedenis, maar blinkt niet uit in de talrijke bezienswaardigheden. Het is wel een bedrijvige stad met o.a. drie nog zelfstandige brouwerijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij aankomst in het centrum was het eerst tijd voor koffie en daarvoor vonden we een uitstekende Konditorei. Gezien de nog lange tocht naar Nürnberg wilden we maar kort in de stad blijven en beperkten we ons tot het Rathaus en de St. Johanneskirche.

Het Rathaus stamt al uit 1415 en verdeeld de hoofdstraat in twee delen. Het werd, net als vele gebouwen, in de 2e wereldoorlog verwoest en is weer helemaal origineel opgebouwd.

Ook zo oud is de St. Johanneskirche, waarvan de 72-meter hoge toren de binnenstad domineert. Ook aan dit gebouw is te zien dat de oorlog voor veel schade heeft gezorgd. De restauratie is uiteindelijk pas in 1995 voltooid. Bijzonder aan deze kerk is de consequente assymetrie, zowel binnen als buiten. 

 

 

 

 

Aan de rand van Neumarkt kregen we te maken met een omleiding en voor fietsers was die slecht aangegeven, zodat we hier flink wat tijd verloren. Toen bleek ook nog Nürnberg verder weg te zijn dan in de folders beloofd en was Mary-Ann dus even minder vrolijk dan bovenstaande foto doet vermoeden.... Foto's zijn genomen bij het plaatsje Berg. 

 

 

 

De charme van deze route zit hem toch in de details. Ter hoogte van Oberölsbach vind je deze grote kogelsculpturen langs de weg en iets verderop hing dit mooie heksje zomaar aan een balk in de berm. Voor de rest steeds maar weer sluizen, die ook steeds weer gepaard gaan met kleine afdalingen.

 

 

 

Na de verlate lunch bij Waldschänke Bruckkanal en nog enkele sluizen verlaten we het kanaal bij Worzeldorf. We hebben dan in totaal 42 sluizen gepasseerd. Nu het laatste stuk naar Nürnberg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze etappe bleek uiteindelijk zo'n 80 km te zijn. Bayern is best fietsvriendelijk, maar aan de Münchener Straße even niet: zie zelf maar waar je met je fiets verder moet. Aan de rand van het historische centrum stond dan eindelijk ons hotel. We waren toch wel blij dat we er eindelijk waren.

 

 

Vanuit de hotelkamer keken we uit op het grote station en vanuit het hotel liepen we direct de Königstrasse in richting de Lorenzkirche. Het was al laat en dus tijd om te gaan eten. Dus slechts een klein rondje door dit deel van het centrum (waar zich vooral de winkels bevinden).

 

 

Nadat we bij een goede Thai hadden gegeten, nog even nazitten in de vlakbij gelegen Kulturgarten. De volgende morgen was het één en al regen. Jammer, veel te weinig gezien van deze mooie stad. We besloten voor de toekomst Nürnberg nog eens apart te bezoeken.